Απόφαση 171/2022 ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για Λεωφορειακή γραμμή μεταμεσονύκτιας λειτουργίας στη Λ. Μεσογείων

08/12/2022

Την Παρασκευή, 30/11/2022, στην 22η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
«Συζήτηση και λήψη απόφασης στήριξης του αιτήματος του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου για λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον οδικό άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων».

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρότασή μας για τη στήριξη του αιτήματος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων τις νυχτερινές ώρες από τη γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου, με άρση του ειδικού καθεστώτος λειτουργίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες αλλά και η νεολαία των Δήμων της περιοχής μας.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παλλήνης και Φιλοθέης–Ψυχικού.

Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την επανεξέταση του αιτήματος από τον ΟΑΣΑ.

Επισυνάπτεται η απόφαση 171/2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου και το Διαβιβαστικό της απόφασης στον ΟΑΣΑ και τους Δημάρχους των πέντε δήμων που στήριξαν το αίτημα.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο το βίντεο της συζήτησης στο Περ. Συμβούλιο Αττικής: https://www.youtube.com/watch?v=kwJAJdf8UTs&t=20625s

Η Συντονιστική Επιτροπή
του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χολαργού – Παπάγου


Απόφαση 171/2022 ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή στη Λεωφ. Μεσογείων
Διαβιβαστικό Απόφασης 171/2022 στον ΟΑΣΑ