Δελτίο Τύπου για Υμηττό και ΣτΕ

20/10/2010

Για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό δημόσιο παρέλειψε να στείλει το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της προσβαλλόμενης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την οποία εξαιρέθηκαν σημαντικές εκτάσεις του Υμηττού στα όρια με το Δήμο Χολαργού από την αναδάσωση που κηρύχτηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά το 2007.

Προφανής αιτία η μεθοδευμένη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει τον έλεγχο της συνταγματικότητας της πράξης αυτής, με την οποία αναιτιολόγητα, όπως καταγγέλλουν με σχετικές αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο ο Δήμος Χολαργού όσο και μέλη του Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου, εξαιρέθηκε η παραπάνω έκταση από την αναδάσωση.

Η άρνηση αυτή της κυβέρνησης εξανάγκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε έκδοση προδικαστικής απόφασης με την οποία η διοίκηση υποχρεώνεται να στείλει φάκελο, ενώ επόμενη δικάσιμος για την αίτηση ακύρωσης του Δικτύου Πολιτών ορίστηκε η 15/12/2010.

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου καταγγέλλει τη μεθοδευμένη αυτή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποφεύγει τον έλεγχο συνταγματικότητας και αιτιολόγησης των πράξεων της που προσβάλλει όχι μόνο τους δημότες και την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία δήθεν η κυβέρνηση αναβαθμίζει με τον «Καλλικράτη», αλλά και το ίδιο το κύρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα και έξω από τα δικαστήρια για την προστασία του Υμηττού και όλων των δασικών και δημόσιων χώρων.

20/10/2010

Για το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου

Ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος

Περικλής Ζήκας