Τεύχος 4ο / Μάιος 2021: Έργα και ημέρες των “Αρίστων…”

01/03/2021

Ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας και πέντε μήνες lockdown, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα από αυτά που επικρατούσαν όταν επιβλήθηκε το lockdown.  

Οι νεκροί από COVID-19 πλησιάζουν τις 10.000, και στοιχεία που δημοσιεύει το iMEdD Lab για πρώτη φορά, δείχνουν πως επτά στους δέκα θανάτους από COVID-19, κατά τη διάρκεια του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας στην Ελλάδα, συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Η κυβέρνηση όμως, «αλλεργική» σε κάθε τι δημόσιου χαρακτήρα, επιμένει στον ίδιο αποτυχημένο δρόμο της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Τα στοιχεία αυτά και οι ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ αποδομούν πλήρως το Πρωθυπουργικό θριαμβολογικό αφήγημα ότι τα νοσοκομεία μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση και όλοι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ΜΕΘ εάν χρειαστεί.

Επιλέγει συστηματικά την παραπληροφόρηση και την παρουσίαση μιας άλλης πραγματικότητας. Λεφτά υπάρχουν για καναλάρχες, τηλεπερσόνες, λόμπι ημετέρων, εθνικούς εργολάβους, κρατικοδίαιτους δήθεν επενδυτές, αλλά όχι για ΜΕΘ.

Και ενώ η κυβερνητική «αριστεία…» έχει καταρρεύσει, το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, που οι επιβάτες στοιβάζονται στα ΜΜΜ, πανηγυρίζει που κατάφερε να φέρει 40! μισθωμένα, μεταχειρισμένα λεωφορεία δεκαετίας, από τα οποία μόνο τα 27 τέθηκαν σε λειτουργία, αφού τα υπόλοιπα παρουσίασαν βλάβη.

Χωρίς πλάνο αντιμετώπισης της πανδημίας και έλεγχο της κατάστασης, συνεχίζει την πρακτική του βλέποντας και κάνοντας. Μετά από αλεπάλληλες παλινωδίες, πιεζόμενη από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινωνίας και την κατάρρευση της οικονομίας, προχωράει στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, σε μία κατ’ επίφαση κανονικότητα, στηριζόμενη στα νέα σελφ τεστ, μεταφέροντας και πάλι κάθε ευθύνη για το νέο επικείμενο φιάσκο στους πολίτες, με τραγικά όμως αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών, όσο και για την οικονομία.

Προωθεί τις εταιρείες στις λαϊκές αγορές, με απώτερο στόχο να περιέλθουν στα χέρια των ολιγοπωλίων, αφήνοντας τους παραγωγούς εκτός.

Προωθεί νομοσχέδιο, δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταργεί κάθε κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους σκλάβους. Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζει.

Καλή λευτεριά!