Τεύχος 3ο / Μάρτιος 2020: Ιστορίες βιασμού της Λογικής & του πολιτικού ήθους

01/03/2020

1. Την ώρα που τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής οργίαζαν, ο επικεφαλής των 8 Προτάσεων Χάρης Κουγιουμτζόπουλος σε προσωπικό άρθρο του (φύλλο 495 της εφημερίδας του «30μέρες»), προέτρεπε Χρυσαυγίτες και Συριζαίους να «ενωθούν» σε κοινές δράσεις, και «Να μαζευτούνε και οι δύο μαζί και να πάνε να σπάσουνε στο ξύλο τους Έλληνες στο δημαρχείο του Πύργου της Ηλείας που παίρνουν μίζα 1500 ευρώ για να δώσουν παράνομα ένσημα του ΟΓΑ στους λαθρομετανάστες» (sic).

2. Τα ανωτέρω δεν εμπόδισαν το Νικήτα Κανάκη (πρόεδρο των Γιατρών του κόσμου) να συνεργαστεί εκλογικά με το Χάρη Κουγιουμτζόπουλο. Δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο σ’ αυτά. Αντιθέτως αρέσκεται να δηλώνει ότι «το μέλλον είναι συναρπαστικό». Για κάθε βολεμένο έμμισθο διπλοθεσίτη μπορεί να είναι. Για τις οικογένειες των 6.500 νεκρών από την πανδημία, του 1.500.000 ανέργων, των χιλιάδων εργαζόμενων σε αναστολή, και των χιλιάδων κλειστών καταστημάτων, σίγουρα δεν είναι.

3. Την ώρα που το φιάσκο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομίας είναι πασιφανές, ο Πρωθυπουργός δήλωσε : «Αισθάνομαι ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού». Χρέωσε δηλαδή και πάλι την αύξηση των κρουσμάτων στον «εφησυχασμό» των πολιτών, τον οποίο η κυβέρνηση καλλιέργησε συστηματικά (βλ. Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού 18/11/2020), ενώ εμμένει ιδεοληπτικά να μη λαμβάνει μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην ελέγχει τους ιδιωτικούς χώρους εργασίας και να μην ενισχύει ουσιαστικά το Ε.Σ.Υ.

4. Η κυβέρνηση επικαλείται την αδυναμία «κυβερνησιμότητας» για να καταργήσει την Απλή Αναλογική. Μελέτη του Ι.Τ.Α. για τα εκλογικά συστήματα στην Ε.Ε. (2017), κατά παραγγελία του κ. Πατούλη, έδειξε ότι Αυστρία, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία εφαρμόζουν την Απλή Αναλογική. Τότε, γιατί η Ελλάδα «αδυνατεί…»; Το «μυστήριο» αποκάλυψε ο «τσεκουράτος» Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης : «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».